Unelte IP

Informatii generale Ping online TraceRoute online

Ce este PING, totul despre comanda PING

Ping este un instrument de retea folosit pentru a verifica daca un anumit calculator poate fi accesat prin intermediul unei retele de tip IP . Ping trimte mesaje ICMP “ echo request ” (in romaneste solicitare de raspuns ) prin pachete adresate host-ului vizat si asteapta raspunsul la aceste mesaje venite sub forma de raspunsuri ICMP “ echo response ” de la hostul destinatie. Transmitand periodic astfel de pachete si calculand intarzierea cu care ajung raspunsurile, ping estimeaza timpul de round-trip , precum si rata de pierdere a pachetelor dintre host-uri.

Mike Muuss a scris programul in decembrie 1983, ca instrument de depanare a comportamentului ciudat al unei retele IP. L-a numit dupa sunetul pulsurilor unui sonar , pentru ca operatiile sunt asemanatoare cu cele efectuate de un sonar activ al unui submarin , unde un operator emite pulsuri de energie (un pachet IP) catre destinatie, care se reflecta cand se lovesc de tinta, raspunsul fiind capturat de catre emitatorul initial.

Utilitatea folosirii ping pentru "diagnosticarea" conectivitatii Internet a fost afectata spre finalul lui 2003, cand un numar semnificativ de ISP au inceput sa filtreze mesajele ICMP Type 8 (echo request) la marginea externa a retelelor lor. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte de folosirea din ce in ce mai frecventa a ping -ului ca metoda de identificare tintelor de catre worms precum Welchia , care au umplut Internetul de solicitari de tip ping pentru a localiza computere noi pe care sa le infecteze.

Nu numai ca raspunsurile venite de la tinte furnizau informatii folositoare atacatorilor, dar contribuiau semnificativ la incarcarea cu trafic inutil a retelelor, provocand probleme routerelor din Internet.

Lumea s-a impartit astfel in doua tabere, una care sustine ca ICMP sa fie filtrat pentru a nu divulga informatii despre arhitectura de retea, si o alta care este pentru a nu filtra aceste mesaje, permitandu-se astfel o diagnosticare rapida.

Alte articole din acceasi categorie:

Ce este PING, totul despre comanda PINGDespre TraceRoute, ce este TraceRouteCe este adresa de IP, IP address, identitate in internet

Verifica disponibilitatea unui domeniu .ro

Urmariti-ne pe Facebook