Unelte IP

Informatii generale Ping online TraceRoute online

Despre TraceRoute, ce este TraceRoute

Traceroute este un utilitar ce urmareste pachetele trimise de calculatorul tau , catre o gazda pe Internet, aratand prin cate hopuri trec pachetele pentru a ajunge la gazda respectiva si in cat timp.

Daca vizitezi un sit web si paginile se incarca incet, poti utiliza traceroute-ul pentru a afla unde apar intarzierile.

Traceroute-ul original este un utilitar Unix, dar astazi aproape toate platformele dispun de ceva similar. Windows-ul include un utilitar traceroute denumit tracert.

In Windows, poti rula tracert selectand Start->Run ..., si apoi introducand comanda tracert urmata de catre numele de domeniu sau adresa IP catre care doresti sa verifici ruta.

De exemplu tracert www.info-heaven.ro

O alta modalitate consta in deschiderea Comand Prompt (Start->Run->cmd sau Start->Run->command, in functie de versiunea Windows pe care o ai) si tastarea comenzii tracert in fereastra deschisa.

Utilitarele traceroute functioneaza prin trimiterea de pachete cu TTL (time-to-live) scazut. Valoarea TTL specifica prin cate hopuri poate trece pachetul inainte de a fi returnat. Cand un pachet nu poate ajunge la destinatie din cauza unei valori prea scazute a TTL, ultima gazda returneaza pachetul si se identifica. Prin trimitea unei serii de pachete si cresterea valorii TTL cu fiecare pachet succesiv, traceroute afla care sunt toate gazdele intermediare.

Alte articole din acceasi categorie:

Ce este PING, totul despre comanda PINGDespre TraceRoute, ce este TraceRouteCe este adresa de IP, IP address, identitate in internet

Verifica disponibilitatea unui domeniu .ro

Urmariti-ne pe Facebook